Nieuwe afspraken om stiptheid Maaslijn te verbeteren

Arriva heeft met spoorbeheerder ProRail afspraken gemaakt om problemen op de Maaslijn door vertraging en uitval te beperken. Dat meldt dagblad De Limburger.

Venlo

Op verzoek van Arriva heeft spoorbeheerder ProRail de stiptheid op de Maaslijn geanalyseerd. Volgens adjunct-directeur Frank van Setten kwam ProRail tot dezelfde conclusies als Arriva: een deel van de vertraging wordt in Venlo veroorzaakt door het wachten op vertraagde goederentreinen uit Duitsland en NS-treinen uit Eindhoven.

Arriva krijgt voorrang

Doordat de Maaslijn grotendeels enkelsporig is, en een krappe dienstregeling kent, zijn vertragingen niet snel meer in te lopen. ProRail heeft nu afgesproken dat Arriva in Venlo vaker voorrang krijgt, waardoor voorkomen moet worden dat er vertraging op de Maaslijn ontstaat. Als een NS- of goederentrein vertraging heeft, krijgt Arriva voorrang. Zo wordt voorkomen dat de treinen op de Maaslijn vertraging krijgen, die vervolgens niet ingelopen kan worden.

Maaslijn

De Maaslijn wordt al jaren geplaagd door vertraging en uitval. In de toekomst moeten die problemen opgelost worden als de spoorlijn op enkele plekken extra dubbelspoor krijgt en er bovenleiding komt. De upgrade van de Maaslijn duurt echter veel langer dan gepland.

Bron: Treinreiziger.nl