NOS: Trein botst met auto op het spoor

Bij Meppel in de provincie Drenthe is een trein op een auto ingereden. De vrouw in de auto wist op tijd weg te komen. Niemand raakte gewond.

Pech

De vrouw kreeg pech bij een spoorwegovergang. Ze stond precies op de rails. De trein kon niet meer op tijd stoppen en ramde de auto.

In de trein zaten veel reizigers. Omdat de trein niet meer verder kon rijden, moesten de mensen overstappen op een andere trein.

Lees verder

SpoorPro: Massa-ontslag dreigt bij DB Cargo

Deutsche Bahn (DB) overweegt het mes te zetten in de vrachtdivisie DB Cargo. Een nieuwe besparingsronde bij de verliesgevende divisie kan leiden tot het verlies van 3.000 banen tot 2030, meldt persbureau Reuters. De directie van het Duitse staatsbedrijf heeft de consultancybureaus Oliver Wyman en SCI-Verkehr twee plannen laten uitwerken, waarbij er in een snoei-scenario […]

Lees verder

Persbericht: NS kinderboekenruil op station Utrecht en Amsterdam Centraal

Op zondag 13 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek, staat er midden in de stationshal van Utrecht Centraal en in de Amstelpassage van Amsterdam Centraal een ‘pratende boekenkast’ met meer dan duizend nieuwe kinderboeken. Kinderen kunnen een eigen boek ruilen voor een nieuw boek of een boek van een ander kind. NS-conducteurs John Piqué en Romano Strang openen om 10.00 uur de NS Kinderboekenruil in Utrecht samen met Anna Woltz (auteur Kinderboekenweekgeschenk 2019) en Natascha Stenvert (illustrator Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019). Het is de vijfde keer dat NS de kinderboekenruil organiseert.

NS wil op deze manier lezen stimuleren en zoveel mogelijk kinderen blij maken met boeken die anders niet meer worden gelezen. Het ruilen van kinderboeken op stations is de afgelopen jaren uitgegroeid tot officiële afsluiting van de Kinderboekenweek. Ook staat er op beide stations een mini-voorleescoupe waar kinderen kunnen luisteren naar voorlezende NS-conducteurs, waaronder John Piqué en zijn vriend Romano Strang, en kinderboekenschrijvers Anna Woltz, Afran Groenewoud, Mina Witteman, Mark Haayema en illustrator Natascha Stenvert. Houd de website in de gaten voor meer informatie over het voorleesprogramma.

StationsBoekWisseltje en Kinderzwerfboek
De boeken die aan het einde van de dag overblijven worden gedoneerd aan Kinderzwerfboek. In Utrecht komt een deel van de boeken in het StationsBoekWisseltje (te vinden op het balkon) te staan. Dit is een gezamenlijk initiatief van NS en Kinderzwerfboek, speciaal voor kinderboeken.

Tijd voor Lezen
NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Sinds 2001 werkt NS samen met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS ondersteunt jaarlijks drie campagnes van CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’: de Boekenweek (maart), de Kinderboekenweek (oktober) en de NS Publieksprijs (oktober/november). Meer informatie is te vinden op www.ns.nl/tijdvoorlezen.

NS Kinderboekenruil, zondag 13 oktober, stationshal van Utrecht Centraal en de Amstelpassage van Amsterdam Centraal, van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees verder

RTV Utrecht: Nieuwe tegenvaller Uithoflijn: trams rijden in december op halve kracht

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT – Een nieuwe tegenslag voor de Uithoflijn. In plaats van iedere vijf minuten vertrekt er iedere tien minuten een tram van Utrecht Centraal naar het Utrecht Science Park. Dat is de nieuwe verwachting die verkeerswethouder Lot van Hooijdonk en gedeputeerde Arne Schaddelee in een brief uitspreken aan gemeenteraad en Provinciale Staten. De beoogde starttijd van de tram blijft wel eind dit jaar, 16 december 2019.

De eerdere optimistische planning om afgelopen zomer te rijden moest al worden bijgesteld. Er waren nog te veel problemen met wissels en slagbomen. Deze mankementen zijn hardnekkiger dan gedacht en zorgen er nu ook voor dat er bij de start van de tram minder ritten gereden kunnen worden. Buslijn 12, die door de Uithoflijn tot het verleden zou horen, blijft daarom voorlopig rijden om de klap op te vangen.

Lees verder

OVpro: Onvrede over pensioenstelsel leidt tot OV-staking in Parijs

Vakbonden hebben personeel van het openbaar vervoer in en rond Parijs opgeroepen vrijdag het werk neer te leggen. Franse media en de directie schatten dat werknemers massaal in staking gaan, afgaande op de grote ontevredenheid over de voorgenomen hervormingen van het pensioenstelsel bij onder meer de stadsvervoerder RATP in Parijs. Overheidsinstellingen en overheidsbedrijven hebben tientallen […]

Lees verder