Dinner Train failliet

Een rondje per trein door Nederland en ondertussen dineren. Dat kan voorlopig niet meer. Railpromo, het bedrijf achter de Dinner Train is failliet verklaard. De curator zal de komende dagen of weken onderzoeken of een doorstart mogelijk is.

Faillissement

“Als gevolg van het faillissement kunnen en zullen er tot nader order geen treinritten plaatsvinden. Dat betekent dus dat u de gekochte kaartjes voor de treinritten die op korte termijn plaats moeten vinden (of al plaats hadden moeten vinden) niet verzilverd kunnen worden”, valt te lezen op de site van de ondernemer.

Doorstart onderzocht

Momenteel kijkt de curator of een doorstart mogelijk is. “Daarbij zal tevens worden onderzocht of zowel de geannuleerde als de nog geplande treinritten alsnog uitgevoerd kunnen worden.”

Sinds 2015 actief

De eerste Dinner Train reed op 21 augustus 2015. De trein bestond aanvankelijk uit twee omgebouwde TEE rijtuigen van de voormalige “Rheingold”-treindienst. De trein reed toen één keer per week vanuit Amsterdam Centraal. Sinds dit jaar worden ook ex-DB restauratierijtuigen ingezet, die overgenomen zijn van Bahn Touristik Express. De trein vertrok dit jaar vanaf wisselende stations, om zo ook reizigers uit andere steden te bedienen.

Railpromo

Railpromo, het bedrijf achter de Dinnertrain, heeft ook één seizoen een nachttrein tussen Nederland en Oostenrijk geëxploiteerd. Ook was Railpromo actief in het segment chartertreinen. Zo reed Railpromo in opdracht van Tweakers bijvoorbeeld de Tweakers Express.

In beeld: de eerste Dinner Train

In 2015 begon de trein te rijden onder de naam Panorama Rail Restaurant. Treinreiziger.nl was bij de presentatie van trein aanwezig.

Bron: Treinreiziger.nl