InterRail in 2020 toch geldig in Groot-Brittannië

Ook volgend jaar kunnen treinreizigers gewoon met een InterRailticket door Groot-Brittannië reizen. De Britse spoorbedrijven hebben met Eurail Group – de uitgever van InterRailtickets – daarover overeenstemming bereikt.

2020

Dat heeft koepelorganisatie Rail Delivery Group (RDG) bekend gemaakt. Eerder kwam naar buiten dat de Britse spoorbedrijven InterRail als een bedreiging zagen voor hun eigen BritRail pass en daarom per 2020 niet meer mee zouden doen met InterRail.

Overeenstemming

“De Britse treinbedrijven wilden Interrail nooit verlaten. Na de sterke reactie op het nieuws van ons vertrek hebben wij en Eurail, het bedrijf dat Interrail runt, de gesprekken heropend. We zijn blij dat we reizigers kunnen vertellen dat we overeenstemming hebben bereikt en deel blijven uitmaken van zowel de Interrail- als de Eurail-pas” laat RDG in een verklaring weten.

Over InterRail

Groot-Brittannië doet al 47 jaar mee met InterRail. Met InterRail kunnen Europeanen kriskras door Europa per trein reizen tegen een vast tarief. Hoe meer reisdagen, hoe goedkoper de kaart (in verhouding) wordt. Mensen buiten Europa hebben de Eurail-pas nodig. Bovenop het vaste tarief kunnen nog wel toeslagen komen, bijvoorbeeld voor hogesnelheidstreinen. InterRail is momenteel geldig in meer dan 30 landen. De geldigheid is de afgelopen jaren uitgebreid.

Door de vakantie is dit bericht later dan gebruikelijk gepubliceerd.

Bron: Treinreiziger.nl