Staking bij Belgische spoorwegen (NMBS) op zaterdag 17 augustus

Komende zaterdag – 17 augustus 2019 – zullen er in BelgiĆ« minder treinen rijden als gevolg van een staking. De Belgische spoorwegen (NMBS) werken momenteel aan een gegarandeerde dienstregeling. Vrijdag zal het spoorbedrijf bekend maken welke treinen in elk geval wel zullen rijden.

Staking spoorvakbond

De staking is aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS. De staking draait om de problematische verlofsituatie van het Belgisch spoorwegpersoneel. Dat verlof in de zomer lastig kan zijn wordt door de NMBS erkend.

Volle toeren

Het spoorbedrijf wijst erop dat ook in de zomer veel treinen rijden. “In tegenstelling tot heel wat andere bedrijven blijft NMBS de hele zomer lang op volle toeren draaien. Enerzijds zijn er minder pendelaars en dus ook minder piekuurtreinen, anderzijds moeten reizigers kunnen rekenen op de trein om naar een festival, de kust of een andere toeristische bestemming te reizen”, reageert NMBS.

Concrete toezeggingen

Volgens de Belgische spoorwegen zijn een aantal zeer concrete toezeggingen gedaan om de spoorvakbond tegemoet te komen. De NMBS is dan ook teleurgesteld dat de spoorvakbond toch gaat staken. Het is de tweede keer in nog geen maand, ook eind juli werd er door dezelfde spoorvakbond opgeroepen tot staken.

Bron: Treinreiziger.nl