Goedkope treinkaartjes: Treinacties vanaf € 10

Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Ook in augustus en september zijn er natuurlijk weer treinacties. Zo verkoopt Actie van de Dag treinkaartjes, net als VakantieVeilingen. Ook zijn er regelmatig dagkaart acties via Kruidvat en Albert Heijn. Vrijwel alle acties zijn verwerkt in onze prijsvergelijker. Zo zie je precies welk treinkaartje het goedkoopst is.

 

AH Treinkaartjes € 16,50

€16,50
Meer info

ah dagkaart

e-ticket
reizen t/m 29 sept
reizen in daluren
Leuk: AH treinkaartjes in aantocht! Helaas alleen in Utrecht, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland. In deze provincies kun je nu voor € 16,50 een Dal Dagkaart kopen. AH Bonus kaart noodzakelijk. Doordeweeks kun je echter niet reizen tijdens de ochtend én avondspits. Te gebruiken t/m 29 september.

Dal Dagkaart 2e klas

Info & Bestellen

Actie van de Dag dagkaart

e-ticket
t/m 31 dec
dal dagkaart
Onbeperkt reizen met de trein door Nederland? Dat kan in de daluren (dus niet tijdens de ochtend én avondspits) voor slechts € 19,50. De werkelijke tijd is daarbij bepalend (en dus niet de inchecktijd). In het weekend kun je heel de dag reizen. Hier te koop

2x Enkele reis Weekend € 20

€20,-
Info & Bestellen

ah dagkaart

e-ticket
reizen t/m 31 dec
€ 10 p/s
In het weekend een enkele reis nodig? Dat kan nu nog voordeliger. Voor slechts € 10 heb je een enkele reis (te koop per 2). De enkeltjes zijn op een zaterdag of zondag te gebruiken t/m 31 december 2019. Info & Bestellen

2x Enkele reis (dagelijks) € 25

€25,-
Info & Bestellen

ah dagkaart

e-ticket
reizen t/m 31 dect
€ 12,50 p/s
Wil je goedkoop met de trein, maar reis je niet dezelfde dag heen en terug? Koop dan bij VakantieVeilingen twee enkele reizen voor €25. Dat is omgerekend €12,50 per treinkaartje. Deze kaartjes zijn iedere dag (na 9 uur) bruikbaar. Reis je van of naar Schiphol, Rotterdam of Eindhoven: dan is deze actie nog goedkoper.

Dal Dagkaart 1e klas

26,50
Info & Bestellen

Actie van de Dag dagkaart

e-ticket
t/m 30 sept
dal dagkaart
1e klas

Extra comfortabel reizen? Kies voor de 1e klas. Ook dan kun je reizen met een goedkoop treinkaartje. Actie van de Dag biedt nu namelijk een 1e klas Dal Dagkaart aan. Bij de kaartjesautomaat betaal je ruim 80 euro voor een 1e klas dagkaart, maar voor deze 1e klas Dal Dagkaart slechts 26,50 euro. Koop nu

Dagretour in het weekend

€ 18,50
Info & Bestellen

ah dagkaart

e-ticket
reizen t/m 29 sept
dagretour p/s
Maak een treinreis tussen twee stations naar keuze in het weekend voor € 18,50. Dit is vaak goedkoper dan een treinkaartje van Actie van de Dag of de Spoordeelwinkel. Dit dagretour is te gebruiken t/m 29 sept. Info & Bestellen

Provinciehoofsteden in het Weekend

€ 18,50
Meer info

AH Dal Dagkaart 2018

e-ticket
t/m 31 dec
dagretour

Wil je op een zaterdag of zondag naar een provinciehoofdstad of Rotterdam? Dan kun je bij Actie van de Dag een dagretour kopen voor € 18,50. Geldig naar: Arnhem C, Assen, Den Haag C, Groningen, Haarlem, ‘s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Middelburg, Rotterdam C, Utrecht C en Zwolle. Hier te koop.

Acties van de NS Spoordeelwinkel ontbreken momenteel.

Treinpakkers Zomer 2019

Dankzij de Treinpakkers kun je ook deze zomer weer goedkoop met de trein. Al is het deze zomer wel minder voordelig. Zo is de NS Zomertoer in vergelijking met 2017 ruim 20% duurder geworden, en is de geldigheid ingeperkt. Ook het gratis meereiskaartje bestaat niet meer. In plaats daarvan is er nu een meereisretour, dat kost circa € 8 euro. Bij Treinreiziger.nl krijgen we de nodige kritiek binnen op de Treinpakkers. Alleenstaande reizigers voelen zich gediscrimineerd, omdat samen reizen bij de meeste acties verplicht is.

Goedkoop zakelijk met de trein

Tip: Zakelijk met de trein? Zie: NS Business Card. Je krijgt dan netjes een factuur met BTW specificatie. Die ontbreekt in de regel bij de goedkope treinkaartjes van deze pagina.

Treinkaartje België: Antwerpen max € 26

€ 20,-
Info & Bestellen

treinkaartje Belgie

e-ticket
7 dagen voor vertrek
vanaf € 20
Koop minimaal 7 dagen voor vertrek een treinkaartje naar België en bespaar fors! Zo betaal je doordeweeks (maandag t/m donderdag) nooit meer dan 20 euro voor een enkeltje Antwerpen. In het weekend (vrijdag t/m zondag) betaal je maximaal 26 euro. Soms zelfs minder. Je reist per intercity. Deze actie kan niet uitverkocht raken! Alleen online te koop

Goedkoop naar Parijs

Al vanaf 35 euro reis je met de trein naar Parijs. Via onderstaande tool vind je snel op welke dagen je het goedkope tarief kunt vinden. Tarief is op basis van een enkele reis.

 

Nieuwsbrief Goedkope treinkaartjes

Ontvang onze gratis nieuwsbrief.

Dit moet je weten over de treinacties:

  • In de regel doordeweeks niet geldig voor 9:00 uur, tenzij anders vermeld. In het weekend zijn er in de regel geen tijdsrestricties. (Bij ETOS-treinkaartjes gold in het verleden vaak: geldig na 11:00 uur, ook in het weekend.)
  • Treinacties zijn NOOIT geldig op Koningsdag.
  • De meeste acties zijn e-tickets. Alle e-tickets kun je tonen op je smartphone, maar je kunt ze uiteraard ook printen.
  • Bij aankoop hoef je nog niet de reisdatum te bepalen. Dat kan tot en met de laatste reisdatum.
  • Ruilen is niet mogelijk en op = op.
  • Treinkaartjes zijn nooit geldig bij Thalys en Eurostar. En bij Intercity Direct dien je tussen Schiphol en Rotterdam een toeslag te betalen.
  • Treinkaartjes zijn ook geldig bij Arriva, Blauwnet, Connexxion en Breng. Alleen in de trein. En bij enkele reizen en dagretours alleen als de vervoerder op het gekozen traject (deels) actief is.
  • Een goedkoop treinkaartje is in de regel niet geldig in bus, tram en metro (tenzij anders vermeld).
  • Reis je met kinderen? Dan kun je voor het kind (4 t/m 11 jaar) ALTIJD een Railrunner kopen, zelfs als het kind alleen reist. Een railrunner kost € 2,50. Als kinderen een persoonlijke OV-chipkaart hebben, kun je Kids Vrij aanvragen en is reizen per trein zelfs gratis. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

Veel gestelde vragen:

Weten jullie wanneer er nieuwe aanbiedingen komen?

Nee. Alles wat wij weten, publiceren we in de regel online. We weten wel dat de NS Spoordeelwinkel altijd op de 1e van de maand met nieuwe acties komt. Sommige acties lijken jaarlijks terug te keren. Bijvoorbeeld het NS Seizoensretour. Maar het moment dat de verkoop start verschilt ieder jaar. In 2015 startte de actie al op 1 februari, en in 2017 pas in april. Dat jaar werd het seizoensretour echter ook nog een keer in het najaar aangeboden. De tijd dat we kunnen voorspellen wanneer er weer Kruidvat treinkaartjes, Blokker Dagkaarten of AH treinacties zijn, is voorbij. De verkoopperiodes – en ook voorwaarden – zijn veel minder voorspelbaar dan in het verleden.

Ik wil een goedkoop treinkaartje voor 9:00 uur. Kan dat?

Dat is lastig. Je kunt eventueel het Holland Travel Ticket Off Peak kopen. Met dit ticket kun je voor 41 euro onbeperkt reizen in Nederland, je mag alleen niet inchecken tussen 6:30-9:00 uur. Je mag bij NS wel eerder inchecken en de reis bij NS vervolgens afmaken. Het Holland Travel Ticket is ook geldig in bus, tram en metro. In het verleden waren er ook actiekaartjes waarmee je tijdens de spits je reis mocht afmaken. Die zijn er sinds 2019 niet meer. Sinds 2019 zijn alle actiekaartjes e-tickets. Bij e-tickets is de werkelijke tijd bepalend, en mag je nooit reizen tijdens de ochtendspits. Tenzij je een voltarief e-ticket koopt, maar dan is er natuurlijk geen sprake meer van een goedkoop treinkaartje ;-).



Bron: Treinreiziger.nl