Treinactie: Enkele reis € 12,50 (of weekend € 10)

  • 12,50 enkele reis (traject en datum naar keuze)
  • Reizen t/m 31 december 2019 (doordeweeks alleen na 9:00 uur)

Voordelig op pad met een enkele reis? Ook dat kan! Er zijn meerdere aanbiedingen waarmee je voordelig een enkele reis kunt maken met goedkope treinkaartjes. Zo kun je twee enkele reizen kopen voor 25 euro. Dat komt neer op 12,50 euro per stuk. Reis je in het weekend? Dan is het bij VakantieVeilingen zelfs mogelijk twee enkeltjes te kopen voor 20 euro. Daarnaast zijn er extra voordelige enkeltjes te koop voor als je van of naar Schiphol, Eindhoven of Rotterdam reist.

2x enkele reis € 25

Twee enkeltjes voor het weekend (€ 20)

Al langer kun je voordelig twee enkele reizen kopen voor € 25. Nieuw is dat je nog meer kunt besparen als je in het weekend reist. Bij VakantieVeilingen kun je nu namelijk twee enkeltjes voor het weekend kopen voor slechts € 20. Dat komt neer op € 10 per stuk. De twee enkeltjes zijn niet persoonsgebonden en zijn te gebruiken tot en met 31 december 2019. De goedkope enkeltjes kun je gebruiken voor verschillende trajecten (maar ook voor hetzelfde traject).

Doordeweeks na 9:00 uur

Wil je niet geboden zitten aan het weekend? Dan kun je bij Actie van de Dag en VakantieVeilingen twee Enkele reizen kopen die zowel doordeweeks als in het weekend te gebruiken zijn. Je betaalt dan niet 20 euro, maar 25 euro. Dat komt neer op 12,50 euro per kaartje. Goed om te weten: doordeweeks zijn de treinkaartjes niet voor 9:00 uur geldig. Deze kaartjes zijn geldig t/m 31 december!

Je kunt nu ook voordelig een 1e klas enkele reis kopen. Dat kost 16,50 euro. Deze enkeltjes zijn los verkrijgbaar via Actie van de Dag en VakantieVeilingen. De voorwaarden zijn verder gelijk: doordeweeks niet geldig voor 9 uur, in het weekend wel. En: bruikbaar t/m 31 december 2019.

Extra voordelig

Wil je van of naar Schiphol, Rotterdam Centraal of Eindhoven? Dan kun je nog goedkoper een enkeltje kopen: voor slechts 10,50 euro per enkele reis (los te koop). Deze ticketszijn ook geldig t/m 31 december 2019. De heenreis en terugreis dien je apart te kopen. Hier kun je de heenreis naar Schiphol, Rotterdam of Eindhoven kopen. En hier de terugreis.

Zo werkt het

Na aankoop krijg je de vouchercodes per e-mail. Je hoeft die niet direct te verzilveren, dat moet uiterlijk op de reisdag. Bij het verzilveren kies je per kaartje wie er reist, waar en wanneer. Na verzilveren kun je niets meer wijzigen. Kun je de vouchercodes niet meer vinden? Geen probleem. Die kun je terugvinden in je account van VakantieVeilingen of in je account van Actie van de Dag.

 

Goed om te weten

  • Reis je op dezelfde dag heen en terug? Dan zijn er vaak andere treinacties goedkoper. Gebruik onze prijsvergelijker om de beste treinkaartjes te vinden.
  • De treinkaartjes zijn doordeweeks niet voor 9:00 uur geldig. In het weekend wel. Je kunt reizen tot en met de laatste trein (uiterlijk tot 4:00 uur).
  • Heb je meerdere treinkaartjes gekocht? Dan kun je bij het verzilveren per kaartje de datum en het traject kiezen. Ook vul je de naam van de reiziger pas in bij het verzilveren.
  • De treinkaartjes zijn op het gekozen traject geldig bij alle vervoerders. Niet alleen bij NS, maar ook bij Arriva, Connexxion, Blauwnet, Brenq, Qbuzz en Syntus. Alleen niet geldig bij Thalys en Eurostar. Bij de snelle Intercity Direct en ICE geldt: alleen geldt alleen geldig met toeslagbiljet.
  • Alle enkele reizen zijn alleen geldig binnen Nederland.

Deze actie is regelmatig verlengd. Heb je al eerder een treinkaartje gekocht? Dan kan de reisperiode afwijken. Dit treinkaartje is alleen geldig binnen Nederland, en alleen geldig voor de trein (en eventueel treinvervangende bussen). In 2018 kostte deze actie nog € 24. Sinds 2 januari 2019 is de prijs verhoogd naar € 25. Sinds 1 januari 2019 kost een normaal treinkaartje zonder korting circa 5% meer.

See Holland By Train for information in English. See: Two one-way traintickets for € 25.

Andere interessante treinacties

Treinkaartje België: Antwerpen max € 26

€ 20,-
Info & Bestellen

treinkaartje Belgie

e-ticket
7 dagen voor vertrek
vanaf € 20
Koop minimaal 7 dagen voor vertrek een treinkaartje naar België en bespaar fors! Zo betaal je doordeweeks (maandag t/m donderdag) nooit meer dan 20 euro voor een enkeltje Antwerpen. In het weekend (vrijdag t/m zondag) betaal je maximaal 26 euro. Soms zelfs minder. Je reist per intercity. Deze actie kan niet uitverkocht raken! Alleen online te koop

Dal Dagkaart 2e klas

Info & Bestellen

Actie van de Dag dagkaart

e-ticket
t/m 31 dec
dal dagkaart
Onbeperkt reizen met de trein door Nederland? Dat kan in de daluren (dus niet tijdens de ochtend én avondspits) voor slechts € 19,50. De werkelijke tijd is daarbij bepalend (en dus niet de inchecktijd). In het weekend kun je heel de dag reizen. Hier te koop

De meest gestelde vragen over de twee enkele reizen

bMag ik de enkeltjes gebruiken op verschillende trajecten?
Ja, de twee goedkope enkele reizen mag je op verschillende trajecten gebruiken. Je krijgt twee vouchercodes. Zo kun je per enkele reis het traject kiezen. Ook de datum en de persoon die het gebruik mag verschillen.
bIs het treinkaartje ook na 23:59 uur geldig?

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

bHoe weet ik of ik wel of geen toeslag moet betalen?

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

bIk kan mijn reisdatum tijdens verzilveren niet selecteren. Wat nu?

Je kunt de vouchercode maximaal twee maanden voor vertrek verzilveren. Langer voor vertrek is niet mogelijk. Wacht dus tot het moment dat de reisdatum dichterbij is gekomen. Let op: na verzilveren kun je het treinkaartje niet meer wijzigen. Verzilver de vouchercode pas als je zeker weet dat je daadwerkelijk gaat reizen.

bKan ik mijn treinkaartje na verzilveren nog aanpassen?

Nee. Als het treinkaartje éénmaal verzilvert is kun je de gegevens niet meer aanpassen. Ons advies is daarom één dag voor vertrek het treinkaartje te verzilveren, zodat je vrijwel zeker weet dat de reis echt door gaat.

bMoet ik met dit treinkaartje inchecken?

Nee. Dat hoeft niet, het gaat om een e-ticket. Op sommige stations zijn alle ov-chipkaartpoortjes gesloten. Dat is geen probleem. Het e-ticket heeft een barcode waarmee je de (brede) chipkaartpoortjes kunt openen. Dat kan op onderstaande manier. Als er geen poortjes zijn, of ze staan open, kun je gewoon doorlopen. Je moet het e-ticket wel altijd uitprinten(, tenzij expliciet anders is aangegeven).

bMoet ik het treinkaartje zelf uitprinten?

Je kunt het treinkaartje uitprinten. Op stations met loket kan een treinkaartje vaak tegen extra kosten (1 euro) worden uitgeprint. Uitprinten is niet verplicht. Het E-ticket kan ook getoond worden op de mobiele telefoon, tablet of laptop. Voorwaarden is wel dat het duidelijk leesbaar weergegeven wordt. Daarvoor is voldoende schermgrootte en -kwaliteit
noodzakelijk. “U dient zelf zorg te dragen voor een voldoende opgeladen en goed werkend apparaat” aldus de NS voorwaarden.

bIs dit treinkaartje ook in de bus of metro geldig?

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

bKan ik later de reisdatum bepalen?

Ja. Sterker nog, tijdens de aankoop kun je nog geen reisdatum kiezen. Na aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment inwisselen, zolang de treinkaartjes geldig zijn. Pas bij het verzilveren van de vouchercode op NS.nl geef je aan op welke dag je gaat reizen en wie er van het treinkaartje gebruik maakt. Hier kun je de couponcode inwisselen.

bMag ik mijn reis onderbreken?

Met een enkele reis mag je niet zomaar overal naar toe. Het is alleen geldig tussen de twee gekozen stations. Tussen die stations mag je één keer reizen. Dat dien je te doen volgens de route die de NS-reisplanner adviseert (soms meer opties). Zolang je die route opvolgt, kun je de treinreis ook
onderbreken. Je kunt met een enkele reis Rotterdam – Groningen de reis dus prima in Utrecht onderbreken, want de reis verloopt normaal ook via Utrecht. Maar je kunt met een enkele reis Rotterdam – Groningen niet reizen via Eindhoven, dat ligt niet op de route.

Load More

Toekomstige treinacties?

Wil je ook in de toekomst de beste treinaanbiedingen ontvangen? Dan bieden we je de volgende services:

  • Gratis app (Treinkaartjes) met push berichten bij nieuwe aanbiedingen, te vinden in de Play Store of App Store van Apple.
  • Volg Treinreiziger.nl op Facebook
  • Geef je op voor onze gratis nieuwsbrief (vergeet niet de bevestigingslink die je per e-mail krijgt aan te klikken).

Deze aanbieding is het eerst gemeld door Adri Boer, we belonen hem met een gratis treinkaartje. Zie hier meer informatie over ons beloningsbeleid omtrent tips.

Deze enkele reizen zijn geldig tijdens de avondspits, maar doordeweeks niet voor 9:00 uur. Dus ook niet voor 6:30 uur.

Nieuwsbrief Goedkope treinkaartjes

Ontvang onze gratis nieuwsbrief.

Bron: Treinreiziger.nl