NS wil verkoop dieseltreinen (DM ’90) aan Roemenen terugdraaien

De NS wil de verkoop van 48 dieseltreinen van het type Buffel DM ’90 aan het Roemeense Ferotrans ongedaan maken. De treinen zijn in 2017 verkocht en hadden voor maart 2018 naar Roemenië afgevoerd moeten zijn. Nu de treinen staan weg te roesten wil NS ingrijpen.

Vervoer ingewikkeld

De treinen zijn al wel betaald door Ferotrans, maar het transport heeft nog niet plaats gevonden. Ferotrans zou daarop hebben aangegeven dat het vervoer naar Oost-Europa ingewikkelder was dan die vooraf had ingeschat. 

Werkzaamheden

De treinstellen staan in Nijmegen op een opstelterrein. ProRail wil in oktober werkzaamheden uitvoeren, daarvoor moeten alle treinen weg. Omdat de treinen niet meer eigendom zijn van NS, kan NS de treinen niet verplaatsen. “Wij voelen ons verantwoordelijk voor de situatie’’  vertelt een woordvoerder van het spoorbedrijf aan De Gelderlander.

Rechtzaak

De rechtszaak dient op 20 september.  Mocht NS gelijk krijgen bij de rechter, dan is nog niet duidelijk of de Roemenen hun geld terugkrijgen. NS wil daar nu geen uitspraak over doen, schrijft de Gelderlander. 

Spoorwegmuseum

De Buffels waren de laatste dieseltreinen van de NS. Eén treinstel is naar het Spoorwegmuseum gegaan. De overige treinen zouden naar Roemenië gaan. Eerder dit jaar raakte een Buffel DM ’90 al zwaar beschadigd door een vuurwerkbom.

Lees ook: Mee met de Wadloper in Roemenië

Foto’s van het afscheid van De Buffel en enkele foto’s van DM’90 in de reguliere reizigersdienst.

Bron: Treinreiziger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *